Gezond leven

STREVEN NAAR EEN GEZOND LEVEN

Gezond leven

Het is vaak zo dat mensen pas kiezen voor een gezond leven op het moment dat zich een ziekte openbaart. Waarom zou je niet eerder je manier van leven gaan richten op gezondheid? Er Is Niet Voor Niets Een Gezegde/Wijsheid:​“Voorkomen Is Beter Dan Genezen”​

Gezond leven - salutem IQ
Gezond leven_ voeding Salutem IQ

VOEDING

Dat voeding in gezondheid en ziekte een essentiële rol speelt, is helaas nog niet bij iedereen bekend. Gelukkig maken de laatste jaren steeds meer artsen de omslag en vinden voeding belangrijk. Het onderdeel voeding werd hun opleiding tot (huis)arts nauwelijks besproken.

Jouw lichaam haalt alle bouwstoffen uit de voeding. Bevat je voeding niet genoeg bouwstoffen, dan ga je het merken door ziekte, je voelt je niet lekker, hoofdpijn etc.

Is een ziekte te voorkomen door een gezond leven?

Nee, lang niet elke ziekte. Maar het is wel zo dat gezonde voeding zorgt voor een goed werkend immuunsysteem. Een goed immuunsysteem zorgt voor het zelfhelend vermogen van het lichaam en draagt bij aan een algeheel welzijn. De kans op ziekte wordt aanzienlijk kleiner bij een goed functionerend immuunsysteem. 70% van de weerstand komt vanuit de darmen, dus gezonde voeding heeft een positieve invloed.

Gezond leven Salutem IQ

MOGELIJKHEDEN GEZOND LEVEN

Selecteer een van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie over gezond leven.

Voeding

Gezonde voeding is één van pijlers van een goede gezondheid. Andere pijlers zijn geschikte supplementen en regelmatige beweging.

Beweging

Beweging is (zoals de meeste mensen wel weten) heel goed voor lichaam en geest.

Metabolic balance

Metabolic Balance is een leefstijlplan gericht op het herstellen van de stofwisseling.

Ontspanning

Ontspanning is noodzakelijk. Aan het einde van de dag moet je weer tot rust komen om later op de avond de slaap kunnen vatten.

Immuunsysteem

We weten inmiddels dat ons immuunsysteem voor een groot deel gevormd wordt in de darmen.

Cora Boutsma

Mijn eigen zoektocht

Mijn eigen zoektocht naar gezondheid (of hoe blijf ik gezond) is vooral: hoe voorkom ik in de toekomst ziekte door het uit balans raken van lichaam en geest? Welke vitaminen en mineralen zijn er nodig om eigenlijk op cel niveau die balans te houden?

De balans behouden of weer vinden door middel van Orthomoleculaire geneeskunde is vrij vertaald: de juiste, recht of gezonde moleculen geneeskunde.

CONTACT

E-mail: info@salutemiq.nl
Telefoon: 06 12895178
KVK: 76482391
AGB-code therapeut: 90107977
AGB-code praktijk: 90067040

NEEM CONTACT OP