STREVEN NAAR EEN GEZOND LEVEN

Pijn

Pijn is een veel voorkomend fenomeen dat kan ontstaan als gevolg van artrose, lage rugklachten, hernia, reumatoïde artritis, jicht en van nog veel meer aandoeningen en klachten. De huisarts of specialist schrijft veelal pijnstillers en ontstekingsremmers voor.

De medicijnen verhelpen de symptomen zoals pijn. Echter, vaak wordt niet beseft welke invloed die pijnstillers op het lichaam hebben, zoals bijvoorbeeld op de lever. Het gaat om lichaamsvreemde stoffen die door de lever uit het lichaam moet worden verwijderd/ontgift. De lever heeft een zware taak en moet dan hard werken.

Maar wat is nu eigenlijk de oorzaak van de pijn?

Als eerste zal samen met u naar de oorzaak worden gezocht. Vinden we de oorzaak dan zoeken we naar de best passende behandeling. De behandeling kan bestaan uit een aanpassing in de voeding, waarbij mogelijk ook supplementen kunnen worden ingezet om de pijnklachten en eventuele ontstekingen te verminderen.

Afhankelijk van de oorzaak van de pijn kunnen er ook aanpassingen nodig zijn op het gebied van bewegen (o.a. sport), werkzaamheden en ontspanning t.b.v. stress.  De behandeling is gebaseerd op een complete aanpak zodat we een goede balans bereiken voor lichaam en geest. . 

Andere lichamelijke klachten

Selecteer een van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie over de onderstaande klachten.

Vermoeidheid

Normaal gesproken ben je alleen vermoeid bij een grote inspanning. Maar ben je elke dag vermoeid dan is dat niet normaal.

Darmklachten

Onze darmen zijn heel belangrijk. Ze worden dan ook wel ons 2e brein genoemd.

Verstoring hormonen

Heel veel in ons lichaam wordt aangestuurd door hormonen. Hormonen reageren op de voedingsstoffen in ons lichaam.

Spierklachten

Ontspanning is noodzakelijk. Aan het einde van de dag moet je weer tot rust komen om later op de avond de slaap kunnen vatten.

Stress

Stress…… het lijkt wel een besmettelijke ziekte. Je hoort telkens mensen over stress praten of ze zijn gestrest.

Cora Salutem IQ

Wat kan je van mij verwachten?

De ervaring is dat pijn toch heel vaak voorkomt, kijk maar naar de grote consumptie van paracetamol en ibuprofen. Afhankelijk van wat de pijn veroorzaakt is er orthomoleculair ook een en ander mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld door toepassing van MSM bij Reumatische Artritis voor de cliënt verlichting van pijn geven. 

En dit is maar één voorbeeld. 

Magnesium ontspant de spieren en kan verlichting geven bij verkramping.

CONTACT

E-mail: info@salutemiq.nl
 
Telefoon: 06 12895178

NEEM CONTACT OP