STREVEN NAAR EEN GEZOND LEVEN

Stress​

Stress…… het lijkt wel een besmettelijke ziekte. Je hoort telkens mensen over stress praten of ze zijn gestrest. Er wordt veel van je verwacht. De druk is groot en verdwijnt eigenlijk niet. We worden ook geleefd door social media. We kunnen ons er niet los van maken. Voeding is zeer bepalend hoe alles in het lichaam loopt, maar ook hoe je met stress om kan gaan. Het kan zijn dat de voeding die je eet niet voldoende voedingsstoffen bevat en dan ontstaat er een disbalans. Door die disbalans kan het zomaar zijn dat de stress veel meer impact heeft op jou. 

Een tekort aan een mineraal of vitamine zou mee kunnen spelen. Maar het kan ook zijn dat een aantal processen niet goed lopen in je lijf, waardoor er een ophoping van toxische stoffen plaatsvindt. Mogelijk heb je een intolerantie of ben je allergisch. Het komt allemaal het lichaam binnen wat een grote belasting is voor het lichaam. Die té grote belasting heeft een negatieve invloed op veel functies.

Belangrijk bij stress is ontspanning en beweging

De invloed op hormonen speelt een belangrijke rol. Als aanvulling hierop kun je bijvoorbeeld gebruik maken van supplementen. Je ziet dat er best wel wat te doen is om stress “te managen”. Samen kunnen we kijken welke aanpassingen bij u hierin positief kunnen bijdrage.

Andere lichamelijke klachten

Selecteer een van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie over de onderstaande klachten.

Darmklachten

Onze darmen zijn heel belangrijk. Ze worden dan ook wel ons 2e brein genoemd.

Verstoring hormonen

Heel veel in ons lichaam wordt aangestuurd door hormonen. Hormonen reageren op de voedingsstoffen in ons lichaam.

Pijn

Pijn is een veel voorkomend fenomeen dat kan ontstaan als gevolg van artrose, lage rugklachten en van nog veel meer aandoeningen en klachten.

Spierklachten

Ontspanning is noodzakelijk. Aan het einde van de dag moet je weer tot rust komen om later op de avond de slaap kunnen vatten.

Stress

Stress…… het lijkt wel een besmettelijke ziekte. Je hoort telkens mensen over stress praten of ze zijn gestrest.

Vermoeidheid

Normaal gesproken ben je alleen vermoeid bij een grote inspanning. Maar ben je elke dag vermoeid dan is dat niet normaal.

Cora Boutsma

Wat kan je van mij verwachten?

De ervaring met stress leert dat het bij veel mensen speelt. Niet iedereen heeft hetzelfde stressniveau, iedereen springt er anders mee om.
Heb je een tekort aan een voedingsstof zoals bijvoorbeeld magnesium dan ervaar je veel eerder stress. Stress zorgt ook weer voor extra magnesium gebruik. Of door chronische stress waarbij het hormoon cortisol de boel in de war kan sturen. Orthomoleculair is daar zeker iets aan te doen, zowel met voeding als met suppletie. Wel zal de oorzaak van de stress moeten worden vastgesteld en aangepakt.

CONTACT

E-mail: info@salutemiq.nl
Telefoon: 06 12895178
KVK: 76482391
AGB-code therapeut: 90107977
AGB-code praktijk: 90067040

NEEM CONTACT OP