STREVEN NAAR EEN GEZOND LEVEN

Stress​

Waar we wel veel mee te maken hebben is stress. Stress is momenteel praktisch niet meer weg te denken. Welke reactie komt er op gang in jouw lichaam als je onder stress staat. Ons brein zet het oeroude vecht- of vluchtreactie in werking. Je lichaam wordt in hoog tempo voorbereidt om snel tot actie te komen. Dit mechanisme wordt bij bedreiging in werking gezet om te vechten en/of te vluchten. Een mechanisme wat tegenwoordig niet echt nodig is. Een stresssituatie geeft in ons lichaam dezelfde reactie als bij een bedreiging.

“Stress en een tekort aan slaap zijn belangrijke componenten die jouw gezondheid negatief beïnvloeden. Door het verminderen van stress en verbeteren van slaap werk jij aan een goede gezondheid”

Aangezien steeds vaker de stress langer aanhoudt en dus chronisch is, ontstaat in het lichaam een aanhoudende onbalans. De onbalans wordt veroorzaakt door een continue verhoogd niveau van cortisol.

Cortisol is in noodsituaties nodig om energie vrij te maken om te kunnen reageren (vecht- of vluchtreactie). Die energie wordt ergens anders in het lichaam vandaan gehaald en daardoor niet gebruikt om onderhoud te plegen aan ons immuunsysteem. Bij een voortdurende verhoogd gehalte aan Cortisol (lees: stress) ontstaat er langdurig gebrek aan onderhoud aan het immuunsysteem. Doordat ons immuunsysteem niet het noodzakelijke onderhoud krijgt, verzwakt het immuunsysteem waardoor we kwetsbaar voor ziekte worden.

Wat kan de orthomoleculair therapeut voor je doen bij een door stress verzwakt immuunsysteem. Als therapeut help ik je met het herstellen en onderhouden van jouw immuunsysteem. Voor een goed herstel zal dat wat de stress veroorzaakt moeten worden opgelost.

 

Belangrijk bij stress is ontspanning en beweging

De invloed van stress op hormonen is behoorlijk groot. Door te ontspannen en te bewegen breng je de hormonen weer in balans. Het is dus mogelijk zelf stress “te managen” door onder andere beweging of ontspanning. Daarnaast kan je met supplementen jouw lichaam ondersteunen in een stressvolle periode.

Andere lichamelijke klachten

Selecteer een van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie over de onderstaande klachten.

Darmklachten

Onze darmen zijn heel belangrijk. Ze worden dan ook wel ons 2e brein genoemd.

Verstoring hormonen

Heel veel in ons lichaam wordt aangestuurd door hormonen. Hormonen reageren op de voedingsstoffen in ons lichaam.

Pijn

Pijn is een veel voorkomend fenomeen dat kan ontstaan als gevolg van artrose, lage rugklachten en van nog veel meer aandoeningen en klachten.

Spierklachten

Ontspanning is noodzakelijk. Aan het einde van de dag moet je weer tot rust komen om later op de avond de slaap kunnen vatten.

Stress

Stress…… het lijkt wel een besmettelijke ziekte. Je hoort telkens mensen over stress praten of ze zijn gestrest.

Vermoeidheid

Normaal gesproken ben je alleen vermoeid bij een grote inspanning. Maar ben je elke dag vermoeid dan is dat niet normaal.

Cora Salutem IQ

Wat kan je van mij verwachten?

De ervaring met stress leert dat het bij veel mensen speelt. Niet iedereen heeft hetzelfde stressniveau, iedereen springt er anders mee om.
Heb je een tekort aan een voedingsstof zoals bijvoorbeeld magnesium dan ervaar je veel eerder stress. Stress zorgt ook weer voor extra magnesium gebruik. Of door chronische stress waarbij het hormoon cortisol de boel in de war kan sturen. Orthomoleculair is daar zeker iets aan te doen, zowel met voeding als met suppletie. Wel zal de oorzaak van de stress moeten worden vastgesteld en aangepakt.

CONTACT

E-mail: info@salutemiq.nl
 
Telefoon: 06 12895178

NEEM CONTACT OP