STREVEN NAAR EEN GEZOND LEVEN

Hormonen

Wat zijn hormonen? Simpel gezegd; hormonen zijn signaalstoffen die processen aansturen in ons lichaam. Bijvoorbeeld: bij een hoog glucosegehalte in het bloed
(een hoge suikerspiegel) gaat onze alvleesklier insuline produceren. Insuline is een de suikerregelaar, glucose wordt naar de cellen voor brandstof en glycogeenopslag
in de spieren. Glycogeen is dus de voorraad glucose in de spieren. Is de cel voorzien van brandstof en is de opslag voor glycogeen vol, dan wordt de overgebleven
glucose als vet in ons lichaam opgeslagen.

Cortisol

Bij stress speelt het hormoon cortisol een belangrijke rol. Wanneer er sprake is van chronische stress wordt er continue cortisol aangemaakt en raakt ons systeem ontregelt. Cortisol geeft ook een signaal dat er suiker(glucose) nodig is. Bij chronische stress is het gevolg dat er (te) veel insuline vrijkomt. Chronische stress heeft ook effect op schildklier, en zorgt voor ontregeling voor hormonale disbalans met betrekking tot voortplanting. Cortisol beïnvloed ook ons  immuunsysteem, verlaagt het tijdelijk.

Invloeden op hormonen

Hormonen worden beïnvloed door voeding (bestrijdingsmiddelen, kweekmethodes), leefstijl, werkomstandigheden (stress),  leefomstandigheden(milieu), Het is voor een persoon heel belangrijk dat er een balans is in leefstijl en voedingspatroon. Heeft de voeding die je eet te weinig voedingswaarde (te weinig vitaminen, mineralen, spoorelementen) dan is de impact op jouw hormonen er zeker.

Hormonen onderling gelinkt?

Hormonen zijn onderling gelinkt door de signalen die afgegeven worden. Een overmaat aan één hormoon heeft gevolg voor de andere in de keten en direct op de processen die worden aangestuurd door de hormonen.

Salutem IQ vijzel

Medicijnen en hormonen

De tegenwoordig vaak voorgeschreven medicijnen zoals bijvoorbeeld
cholesterolverlagers hebben invloed op hormonen. Cholesterolverlagers worden
ingezet bij een te hoog gehalte van cholesterol in het bloed ter voorkoming van hart
en vaatziekten. Maar cholesterol is bijvoorbeeld nodig bij de aanmaak van
hormonen. Cholesterol is een bouwstof voor meer onderdelen van het lichaam.
Echter bij het langdurig laaghouden van cholesterol door medicatie kan op de lange
termijn zorgen voor andere problemen.


Je kan wel enigszins invloed uitoefenen op het cholesterolgehalte door namelijk je
leefstijl zo gezond mogelijk te houden. Samen kunnen we eraan werken om het
hormoonstelsel zo goed mogelijk in balans te krijgen. Het zal niet in alle gevallen
kunnen herstellen, maar mogelijk wel de ongemakken verminderen.

Orthomoleculaire ondersteuning

Welke hormoon gerelateerde klachten kunnen orthomoleculair worden ondersteund? Klachten die verband houden met de schildklier, bijnieruitputting, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen, PMS zijn enkele voorbeelden.

Andere lichamelijke klachten

Selecteer een van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie over de onderstaande klachten.

Darmklachten

Onze darmen zijn heel belangrijk. Ze worden dan ook wel ons 2e brein genoemd.

Pijn

Pijn is een veel voorkomend fenomeen dat kan ontstaan als gevolg van artrose, lage rugklachten en van nog veel meer aandoeningen en klachten.

Vermoeidheid

Normaal gesproken ben je alleen vermoeid bij een grote inspanning. Maar ben je elke dag vermoeid dan is dat niet normaal.

Spierklachten

Ontspanning is noodzakelijk. Aan het einde van de dag moet je weer tot rust komen om later op de avond de slaap kunnen vatten.

Stress

Stress…… het lijkt wel een besmettelijke ziekte. Je hoort telkens mensen over stress praten of ze zijn gestrest.

Cora Salutem IQ

Wat kan je van mij verwachten?

“Na ruim 35 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik de omslag gemaakt om orthomoleculair therapeut te worden. Ik wil met mijn kennis u helpen om uw gezondheid te behouden en te verbeteren.  Graag wil ik u bijstaan om eventuele bijwerkingen van medicatie te verlichten.  Heeft u mijn hulp nodig neem contact op via het antwoordformulier “

CONTACT

E-mail: info@salutemiq.nl
 
Telefoon: 06 12895178

NEEM CONTACT OP