STREVEN NAAR EEN GEZOND LEVEN

Blijf gezond door beweging

Beweging is (zoals de meeste mensen wel weten) heel goed voor lichaam en geest. Bij bewegen voel je je naderhand heel lekker. Dit komt door het vrijkomen van endorfine. Beweging zorgt ook gelijk voor het functioneren van het darmsysteem. Het zet je spieren aan tot verbranding en houdt de spieren ook stevig.

Gebruik en training spieren.

Het gebruik en training van de spieren is en blijft belangrijk om de juiste spierspanning te
behouden. Kijk je dan naar de huidige trend in E-bikes stel dan de vraag is het werkelijk nodig. Het lijkt allemaal ideaal. Maar als dat de enige  bewegingsvorm is die je hebt en je bent gezond, Is het wellicht helemaal niet zo’n goed idee. Dan kan het zomaar zijn dat je inlevert in spiermassa en spierkracht. Een goede training van de spieren door beweging blijft altijd belangrijk, daarin is geen onderscheidt van leeftijd.

Core als basis voor beweging​

Buikspieren masseren je darmen en zijn daarmee ook direct van belang voor de darmwerking.  Je ziet bij veel mensen, die niet bewegen of niet meer kunnen lopen en  bijvoorbeeld aan bed of rolstoel gekluisterd zijn, dat er problemen met de darmen ontstaan.

MOGELIJKHEDEN GEZOND LEVEN

Selecteer een van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie over gezond leven.

Voeding

Gezonde voeding is één van pijlers van een goede gezondheid. Andere pijlers zijn geschikte supplementen en regelmatige beweging.

Metabolic balance

Metabolic Balance is een leefstijlplan gericht op het herstellen van de stofwisseling.

Ontspanning

Ontspanning is noodzakelijk. Aan het einde van de dag moet je weer tot rust komen om later op de avond de slaap kunnen vatten.

Immuunsysteem

We weten inmiddels dat ons immuunsysteem voor een groot deel gevormd wordt in de darmen.

Cora Boutsma

Mijn eigen zoektocht in beweging

Het lijkt wel dat iedere levensfase om een andere bewegingsvorm vraagt. Kan je jezelf er niet toe aanzetten te sporten of kost het te veel energie, dan is orthomoleculaire ondersteuning een mogelijkheid om uit te zoeken of het aan de vitamine- of mineraalstatus ligt.

Zelf heb ik diverse sporten beoefent om het lichaam en geest gezond en soepel te houden. En nog steeds vind ik het leuk om te sporten. Plezier geeft ook de energie en zin om het actief bezig te zijn.

Beweging geeft voldoening en houdt het lichaam in vorm en houdt ook de “mind” helder. Beweging zorgt voor goede circulatie van de Lymfe en bloed. Realiseer je ook dat bij het beoefenen van een sport de voeding  aanpassing nodig heeft, natuurlijk afhankelijk van hoe intensief er getraind wordt. Met orthomoleculaire therapie kan een bijdrage worden geleverd aan goed herstel en continuïteit in prestaties.

CONTACT

E-mail: info@salutemiq.nl
Telefoon: 06 12895178
KVK: 76482391
AGB-code therapeut: 90107977
AGB-code praktijk: 90067040

NEEM CONTACT OP