Cora Salutem IQ

Orthomoleculair therapeut in Alblasserdam

Ik ben Cora Boutsma en woon in Alblasserdam. Op mijn zeventiende begonnen met werken in het bedrijfsleven tot ik in 2018 het besluit nam om een punt te zetten achter mijn loopbaan.

In 2016 heb ik de studie Orthomoleculaire geneeskunde opgepakt bij Ortho Linea en na drie jaar de studie goed afgerond. Met als doel ondersteuning te bieden op de weg naar gezondheid of het behouden van gezondheid. Uiteindelijk ben ik begin 2020 gestart met mijn eigen praktijk.

WAAROM Orthomoleculaire THERAPIE?

Al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw, ben ik geïnteresseerd in gezondheid. Steeds meer kennissen, familie en vrienden kregen medicijnen voorgeschreven omdat zij last hadden van klachten. Met de medicijnen werd ook de boodschap gegeven: “Hier kom je niet meer van af. Dit is voor de rest van je leven!”. Maar wat zou je er zelf kunnen doen? Het antwoord op de vraag is een gezonde leefstijl waarvan gezonde voeding een onderdeel is.

Wat is dan gezonde voeding?
Alles wat in de natuur groeit en bloeit, met natuurlijke bemesting, natuurlijke bestrijdingsmiddelen en roulatie is het gezondst. Daarvan is de voedingswaarde het hoogst.

Lang was er niets aan de hand totdat ik besmet raakte met de TBC-bacterie en TBC kreeg. Hoe kom je er aan en waarom werd ik daar ziek van? Dan blijkt dat mijn immuunsysteem verzwakt was. Al gauw kwam ik tot de ontdekking dat gezond eten zorgt voor aanvoer van vitaminen en mineralen. Voor herstel is gezonde voeding nodig maar dat is lang niet voldoende, tijdelijk is dan aanvulling van supplementen nodig. De longarts schreef alleen een breed spectrum aan antibiotica voor om de infectie te bestrijden. Door de TBC wilde ik meer te weten komen op het gebied van vitamines en mineralen.

Mijn interesse in vitaminen en mineralen werd steeds groter waardoor ik ging zoeken naar een opleiding. En die vond ik in de Orthomoleculaire geneeskunde.

Mijn zoektocht naar kennis

De wereld staat nooit stil, zeker niet op het gebied van Orthomoleculaire geneeskunde. Eigenlijk is elke dag weer een kans om nieuwe kennis op te doen. Nu denk je waarschijnlijk: “Je hebt drie jaar geleerd, dan weet je toch wel alles……”

Echt niet, het blijft een mooi vakgebied om continu te leren. Niet alleen boekenkennis, de ervaringen die je opdoet, maar ook de ervaringen en kennis van je collega’s zijn van onschatbare waarde. Onderzoeken blijven volgen en de nieuwe kennis weer toepassen. UItdagingen die op je pad komen aangaan en daarvan leren. Op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde raak je nooit uitgeleerd.

Heeft u mijn hulp nodig neem contact op via het antwoordformulier.

Mijn zoektocht naar kennis

De wereld staat nooit stil, zeker niet op het gebied van Orthomoleculaire geneeskunde. Eigenlijk is elke dag weer een kans om nieuwe kennis op te doen. Nu denk je waarschijnlijk: “Je hebt drie jaar geleerd, dan weet je toch wel alles……”
Echt niet, het blijft een mooi vakgebied om continu te leren. Niet alleen boekenkennis, de ervaringen die je opdoet, maar ook de ervaringen en kennis van je collega’s zijn van onschatbare waarde. Onderzoeken blijven volgen en de nieuwe kennis weer toepassen. UItdagingen die op je pad komen aangaan en daarvan leren.
Op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde raak je nooit uitgeleerd.

Heeft u mijn hulp nodig neem contact op via het antwoordformulier.

WAAROM Orthomoleculaire THERAPIE?

Al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw, ben ik geïnteresseerd in gezondheid. Steeds meer kennissen, familie en vrienden kregen medicijnen voorgeschreven omdat zij last hadden van klachten. Met de medicijnen werd ook de boodschap gegeven: “Hier kom je niet meer van af. Dit is voor de rest van je leven!”. Maar wat zou je er zelf kunnen doen? Het antwoord op de vraag is een gezonde leefstijl waarvan gezonde voeding een onderdeel is.

Wat is dan gezonde voeding?

Alles wat in de natuur groeit en bloeit, met natuurlijke bemesting, natuurlijke bestrijdingsmiddelen en roulatie is het gezondst. Daarvan is de voedingswaarde het hoogst. Lang was er niets aan de hand totdat ik besmet raakte met de TBC-bacterie en TBC kreeg. Hoe kom je er aan en waarom werd ik daar ziek van? Dan blijkt dat mijn immuunsysteem verzwakt was. Al gauw kwam ik tot de ontdekking dat gezond eten zorgt voor aanvoer van vitaminen en mineralen. Voor herstel is gezonde voeding nodig maar dat is lang niet voldoende, tijdelijk is dan aanvulling van supplementen nodig.

De longarts schreef alleen een breed spectrum aan antibiotica voor om de infectie te bestrijden. Door de TBC wilde ik meer te weten komen op het gebied van vitamines en mineralen. Mijn interesse in vitaminen en mineralen werd steeds groter waardoor ik ging zoeken naar een opleiding. En die vond ik in de Orthomoleculaire geneeskunde.

CONTACT

E-mail: info@salutemiq.nl
 
Telefoon: 06 12895178

NEEM CONTACT OP