STREVEN NAAR EEN GEZOND LEVEN

Gezonde voeding

Gezonde voeding is één van pijlers van een goede gezondheid. Andere pijlers voor een goede gezondheid zijn regelmatige beweging en rust en ontspanning. Gezond leven begint al bij jouw geboorte en speelt je hele leven een belangrijke rol, niet alleen bij ziekte of kinderwens. Later zullen wij onze kinderen moeten leren wat gezonde voeding is en ook wat de invloed van ongezonde eetgewoontes zijn. Als ouder blijf je verantwoordelijk voor de voeding van je kinderen. Het gaat niet op dat ze maar mogen eten wat ze “lekker” vinden. Door alleen te eten wat lekker is krijg je niet alle voedingsstoffen binnen. Vaak eet je dan niet gevarieerd.

Balans

Als je klachten krijgt, dan is de balans weg. Niet alleen is het lichaam uit balans, het is ook nog eens lastig zoeken naar de oorzaak. In eerste instantie richt de zoektocht naar de oorzaak zich niet op de voeding. De behandeling die dan plaats vindt is het onderdrukken van de symptomen. Negeer je langdurig de klachten, dan kan het uiteindelijk goed fout gaan en zelfs onherstelbare beschadiging tot gevolg hebben. Veel klachten zijn terug te leiden naar tekorten in voedingsstoffen. Zelfs heel goed te behandelen door aanpassing in voedingspatroon en leefstijl. Dat laatste vraagt wel om jouw inzet.

De invloed van voeding op ontstekingen.

Voeding ligt steeds meer kant en klaar in de winkel. Het is bewerkt is en veel voedingsstoffen zijn hierdoor verloren gegaan. Door dit te eten kan het natuurlijk evenwicht in het lichaam verstoort raken. Daarbij komt dat veel producten met zonnebloemolie zijn bereidt en ontstekingsbevorderend zijn. Je krijgt een overdaad aan Omega-6 vetzuren binnen.  Ontstekingsbevorderende producten zorgen vaak voor chronische ontstekingen, die op de lange termijn voor ziekte zorgen.

MOGELIJKHEDEN GEZOND LEVEN

Beweging

Beweging is (zoals de meeste mensen wel weten) heel goed voor lichaam en geest.

Immuunsysteem

We weten inmiddels dat ons immuunsysteem voor een groot deel gevormd wordt in de darmen.

Ontspanning

Ontspanning is noodzakelijk. Aan het einde van de dag moet je weer tot rust komen om later op de avond de slaap kunnen vatten.

Selecteer een van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie over gezond leven.

Cora Salutem IQ

Voeding

Voeding heeft altijd mijn interesse gehad. Heb ik altijd gezond gegeten? Nou nee. Soms was het gewoon frustratie. Maar er zijn ook momenten van stress waarop ik naar de verkeerde
voedingsmiddelen greep. Is dat goed? Ook niet. Ik weet dat ik me lekkerder voelt bij een gezond voedingspatroon. Zodra het gehalte aan fruit en groenten in mijn eetpatroon minder wordt, merk ik dat direct.

Het voelt gewoon beter met veel groenten en fruit. En daarbij komt dat goede orthomoleculaire ondersteuning de helpende hand biedt. Het advies op basis van orthomoleculaire kennis is afwijkend van wat tot nu toe over het algemeen wordt geadviseerd.

Orthomoleculair advies richt zich op wat nodig is aan de hand van de vitamine-
en mineralenstatus van de persoon. Daarbij moet natuurlijk een goede verhouding zijn
tussen vetten, eiwitten en koolhydraten.

Orthomoleculair wordt dus naar de persoonlijke behoeften gekeken, iedereen is anders. Je krijgt mee wat je voorouders, ouders meegekregen hebben en wat er tijdens de zwangerschap (ontwikkeling van het kind) binnenkomt met de voeding.

CONTACT

E-mail: info@salutemiq.nl
 
Telefoon: 06 12895178

NEEM CONTACT OP