Wat is een orthomoleculaire therapeut?

De orthomoleculaire therapeut heeft kennis over de vitaminen en mineralen die het lichaam nodig heeft. De inzet is streven naar gezondheid en het gevoel van welzijn te bevorderen. De orthomoleculaire therapeut probeert de oorzaak te achterhalen waar klachten begonnen zijn. Die zoektocht kan heel ver teruggaan.

Hoe gaat de orthomoleculaire therapeut te werk

De orthomoleculaire therapeut behandelt de klachten zo natuurlijk mogelijk. De therapie gaat in de basis uit van gezonde voeding. Met gezonde voeding bedoelen we fruit, groenten, met mate vlees, gevogelte en vis. Als het voedingspatroon dan nog niet voldoende de klachten verhelpt. Dan gaan we kijken naar andere mogelijkheden, zoals het aanvullen met supplementen. Supplementen zijn vitaminen, mineralen en kruiden.

Onderzoek​

Als het nodig is laat de orthomoleculaire therapeut onderzoeken uitvoeren om de oorzaak te bevestigen. Laboratoriumonderzoek kan zijn van: ontlasting, bloed, urine, speeksel en of haar. Wanneer blijkt dat er meer aan de hand is of er zijn geen mogelijkheden met orthomoleculaire therapie. In beide situaties zal er doorverwezen worden naar (huis)arts of specialist.

Wat kan orthomoleculaire therapeut voor u betekenen?

Heb je meer behoefte aan advies of wil je begeleiding om een gezonde levensstijl te bereiken of behouden. Als orthomoleculair therapeut help ik je met het verminderen van klachten en streven naar gezondheid en welzijn.

CONTACT

E-mail: info@salutemiq.nl
Telefoon: 06 12895178
KVK: 76482391
AGB-code therapeut: 90107977
AGB-code praktijk: 90067040

NEEM CONTACT OP